Laowa 12mm f/2.8 Zero-D – Ensivalo

Viime syksynä Sigma 20 mm laajikseni kanssa tapahtui onnettomuus, jonka seurauksena putken etulinssi naarmuuntui. Vaikka naarmut eivät (ilmeisesti) vaikuta kuvanlaatuun, niin takaraivon kautta ne vaikuttavat sen verran, että eipä ole ollut motivaatiota laittaa kyseistä putkea kameran nokalle vaan se on lähinnä kerännyt pölyä kamerakaapin hyllyllä. Millä tällaisesta putkionnettomuudesta tullut tuska voitetaan? No tietenkin hankkimalla entistä parempi putki! Ensiksi mielessä oli Sigman 12-24 mm Art, mutta sen hinta ylitti kipukynnyksen. Sigmassa epäilytti myös putken paino, joka saattaisi vaikuttaa intoon ottaa putki mukaan. Päädyin lopulta ostamaan kiinteän Laowa 12mm f/2.8 Zero-D -objektiivin ja ensi fiilikset ovat todella hyvät.

Putki on pieni ja kevyt superlaajakulmaksi, mutta silti laadukkaan oloinen, kiitos sen tukevan metallisen kuoren. Tarkennusrengas pyörii pehmeästi ja tarkasti, tämä onkin tärkeää koska kyseessä on manuaalitarkenteinen putki. Koska tämä on minun ensimmäinen manuaalitarkennuksella oleva objektiivi, niin kuvaaminen vaatii vielä totuttelua. Sisällä hämärässä kuvattaessa fokuksen löytäminen on haastavaa, mutta maisemakuvauksessa se ei ole iso ongelma, sillä kun 12 mm putken tarkentaa kolmen metrin päähän niin kuva on aina koko kuva-alalta terävä jos kuvaa yli 5.4 aukolla! 12 mm on uskomattoman laaja täysikokoisella kennolla varustetussa rungossa, 20 mm tuntuu melkein teleltä tämän jälkeen.

Total
0
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like