Olen back

Hyvää Uutta Vuotta 2019 kaikille. Vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Sama myös pätee varmaan myös tämän blogin kanssa, joka on ollut pitkällä tauolla. Tiedän, että jos en palaa nyt tämä, taru voi päättyä kokonaan. Toivottavasti joku tätä seuraa ja teitä lukijoita on vielä jäljellä.

Osallistuin 2018 Capture Your 365 haasteeseen. Onnistuin kuvaamaan haasteen vaatiman kuvan joka päivä ja pääsin itseni voittajana maaliin. Se oli erittäin kehittävä haaste, jossa joutui haastamaan itsensä joka päivä. Paljon tuli oppia valokuvaamisesta, kehityin (erityisesti kännykkä)kuvaajana mutta myös oma julkaisukynnys laski. Tiedä sitten onko se hyvä asia vai ei…

Haasteella oli myös iso merkitys siinä mielessä, että törmäsin instagramissa moneen kuvaajakollegaan, jotka yrittivät selvitä samasta haasteesta. Aika moni niistä onnistui, mutta muutama ei. Sain paljon uusia seuraajia instagramiin, toivottavasti mahdollisimman monet heistä jatkavat seuraamistani vaikka en enää ikinä tule tarttumaan kyseiseen haasteeseen. Heh, siitä huolimatta että en tule itse enää koskaan palaamaan haasteen pariin, niin suosittelen kyllä tätä kaikille mahtavana “kerran elämässä” kokemuksena. Ilokseni olenkin huomannut, että muutama instagram-seuraajani on aloittanut haasteen tänä vuonna, onnea teille haasteen läpivientiin!

Alla olevaan kuvaan on listattu 15 kuvaa, jotka ovat keränneet eniten tykkäyksiä/kommenttea. Kaikki TOP10:n kuvat ovat haastekuvia, Hashtag #cy365 on siis ollut tehokas ja tuonut sivustolle paljon reaktioita.

Yhdestoista kuva on poikkeus ja loput neljä kuvaa ovat taas haasteesta. 11. kuva on työpaikalleni hankitusta 3T-magneettikuvauslaitteesta. Kyseinen projekti, #3TMRILahti, herätti myös paljon mielenkiintoa. Tai itse asiassa erittäin tehokkaita hästageja kuluneen vuoden aikana olivat #medicalphysics ja #medicalphysicist, jotka vetivät paljon kävijöitä ja sain paljon yksittäisten kuvien näyttöjä. Alla olevaan kuvaan on listattu kuvat jotka saivat viime vuoden aikana eniten yksittäisiä näyttöjä

Kakkoseksi päässeessä kuvassa ei kuitenkaan ole yhtymän Kuvantamisen osaston magneettikuvauslaite vaan osaston uusi tietokonetomografialaite GE Revolution CT. 445 katselua saavuttanut Siemens Magnetom Vida ei ole meidän laite vaan Oysin vastaava laite. 418 yksittäistä katselua kerännyt video on puolestaan meidän Akuutin Siemens Somatom AS+ tietokonetomografialaitteen putken läpi kuvattu (laitteen kuoret olivat auki huollon vuoksi). 381 katselua saavuttanut kuva puolestaan on meidän Vidan kattavista varoitusmerkinnöistä. Muut kuvat ovatkin sitten cy365-kuvia.

Vuoden katsotuin ja tykätyin kuva instagramissa oli täällä blogissa jo aikaisemmin julkaistu kaksoisvalotuskuva

Haaste oli kuitenkin niin raskas että se söi voimia blogin pitämiseltä. Vuoden aikana kävi monta kertaa mielessä, että tämä hyvä kuva pitää jakaa myös blogissa, mutta sitten meni päivä ja toinen päivä, ja lopulta asia vaan jäi, kun tuli uusia hyviä kuvia julkaistua. Nyt näin talvella kun valoa on vähän, tulee vähemmän kuvattua, voisinkin palata lähi aikoina noihin muutamaan viime vuoden onnistumisen hetkiin.

Minulla on ollut tapana vuodenvaihteessa heittää blogiin edellisen vuoden soitetuimpien artikkeleidin listan, joten laitetaanpa se tähän loppuun. Musiikkia kuuntelin viime vuonna jälleen ahkerasti. Pääasiassa Spotify soi autossa ja töissä työhuoneessani kun teen kirjallisia töitä. Musiikki auttaa minua keskittymään itse asiaan ja luomaan sisältöä tehokkaammasti. Spotifyssäni pyörähti viime vuonna huikeat 1017 eri artistia, mutta tuttuun tyyliin eniten soi Bluesin elävä legenda Joe Bonamassa, jonka pääsin syksyllä näkemään myös livenä Helsingin Jäähallissa. Bluesvoittoinen lista, mutta sille mahtuu myös muutama folkhenkinen laulaja-lauluntekijä.

Siinä sitä vähän katsausta viime vuoteen. Yritän olla tänä vuonna ahkerampi tämän blogin kanssa. Itseasiassa blogin elvyttäminen voisi olla se tämän vuoden haaste. Mutta jotta jaksan pitää mielenkiintoa yllä, tarvitsen teitä! Silloin kun blogin pidon aloitin, niin minulle ei ollut väliä lukeeko sepostuksiani kukaan, ajatus oli käyttää blogia vaan omien kuvien kaatopaikkana. Nyt teillä on minulle iso merkitys, jos tätä ei kukaan lue, niin motivaation ylläpitäminen on hankalaa.

Jos siis joku tämän lukee, niin pyydän kommentoimaan tai tykkäämään tämän postauksen linkkiä blogin sivulla facebookissa. Tiedän siten että siellä on joku joka lukee ja tätä blogia on mielekästä jatkaa.

Total
0
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like