Tuplasti tunnetta

CaptureYour365:n kuva-aiheena numero 218/365 oli tuplavalotus (double exposure). Se oli selkästi vuoden haastavin aihe siihen mennessä. Muistin kuitenkin juuri nähneeni Cristi Kerekesin tekemän ohjevideon aiheesta youtubessa ja päätin alkaa rakentamaan kuvaa sen ohjeistamana.

Valitsin taustan metsäkuvaksi viime syksynä otetun kuvan. Näin jälkikäteen on vaikea sanoa miksi olen kuvan ottanut ja miksi olen sen säästänyt, mutta ehkäpä juuri tätä varten. Oli siellä kyllä muitakin hyviä metsäkuvakandidaatteja arkistojen kätköissä, mutta tämä oli ensimmäinen jota kokeilin ja se sopi kerralla niin hyvin, että en alkanut enää vaihtamaan.

Taustan metsäkuva oli kuvattu vuosi sitten.

Etualan potrettia varten varten värväsin tyttäreni malliksi. Käytin kuten videon kuvassa yhtä salamaa, joka oli minusta katsottaessa suoraan sivulta. Kokeiltiin ensin samalla tavalla kuin ohjevideossa, eli malli katsoi suoraan valoon, mutta mielestäni tämä hieman viistoon suunnattu katse, silmät täysin kiinni, toimi paremmin. Sivuvalo loi sopivan tunnelman ja valaisi takana olevaa seinää, joten taustan pois leikkaaminen videon ohjeiden mukaan oli suhteellisen helppoa.

Alkuperäinen mallikuva, väreillä ei ole lopullisen kuvan kannalta väliä.

Seurasin videon ohjeita tarkkaan ja parin tunnin väkerryksen jälkeen lopullinen kuva oli valmis. Täytyy sanoa, että siitä tuli yllättävän hyvä näin ensikertalaiselta. Suosittelen kaikkia, joilla on Photoshop, kokeilemaan tai jos ei ole, niin ohjelman täyttä versiota saa kokeilla kuukauden ilmaiseksi.

Valmis tuplavalotuskuva!
Total
0
Shares
1 comment
  1. Voi juku miten kaunis siitä tuli! Minunkin on tehnyt mieli tehdä jo pitkään tälläinen -tai siis opetella sen tekeminen. Kiitti tuosta tutoriaalista, täytyykin tarttua kun kerkeen! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like