Helppoja korkean dynamiikan talvikuvia

Kirkas auringonpaiste on hankala sää valokuvaukseen valon ja varjon suuren kontrastin vuoksi. Talvella se on vielä haasteellisempaa valkoisen lumen vuoksi. Aikaisemmin aurinkoinen talvisää oli kännykälle lähes mahdoton tehtävä, mutta nykyään uusilla älypuhelimilla voi räpsiä korkean dynamiikan (HDR) kuvia helposti, kunhan vaan optio on laitettu kameran asetuksista päälle. Kuvaaja ei edes huomaa, että yhden kuvan sijaan puhelimen kamera kuvaa HDR-tilassa useamman kuvan eri valotuksilla ja fuusioi ne yhdeksi korkean dynamiikan kuvaksi. Yleensä jälkikin on heti hyvää, mutta valoa ja varjoa pystyy helposti muokkaamaan kuvankäsittelyllä jälkikäteen. Alla muutama haasteellisessa valaistuksessa kuvattu korkean dynamiikan kuva. Kaksi ensimmäistä kuvaa on kuvattu eilen Hollolan Kartanon pelloilla iPhone XS:n natiivilla kameraohjelmalla ja loput tänään Lahden Mukkulassa saman puhelimen Lightroom CC:n kameraohjelmalla. Molemmat tuottavat niin hyvää jälkeä, että näin vannoutuneen järkkärikäyttäjänkin on pakko ihailla.

Total
0
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like