Ruskakuvia pitkällä potrettiputkella

Käytiin ihmettelemässä paikallista ruskaa Hollolan kirkonkylän hautausmaan ympäristössä. Kameran rungossa oli kiinni pitkä potrettiputki (Sigma 135mm f1.8 DG HSM Art), mutta vaikka se ei ole mikään tyypillisin ratkaisu ruskan kuvaamiseen, niin kyllähän se tässäkin käytössä toimi ihan hyvin. Tämä uusi putki onkin osoittautunut yllättävän monipuoliseksi kapistukseksi ja noussut nopeasti yhdeksi suosikikseni. 1.8 aukolla syväterävyysalue on todella lyhyt ja kohde helposti taustasta, jopa niin helposti, että kuviin tulee parhaimmillaan miniatyyriefektiä kuten kolmannessa kuvassa on nähtävissä.

 

Total
0
Shares
8 comments
  1. Kivalta näyttää! Minullekin jäi kerran 85 millinen vahingossa kameraan kun käytiin pirunpesällä. Yllätyin miten kivannäköistä silläkin tuli loppujen lopuksi ihan metsässäkin.

    1. Oho, onpa minulta jäänyt nämä kommentit huomaamatta. Kiitos Matkatar. Sanotaan, että paras kamera on se mikä on mukana. Samaa voinee sanoa myös objektiiveista, paras putki on se mikä on mukana. 🙂

  2. Mielettömän upeita kuvia! Onneksi meillä on neljä vuoden aikaa. Syksyssä ehdottomasti paras on tämä kaunis ruska. Ihanaa syksyä teidän koko perheelle!

  3. Vastavierailulla blogissasi. Hienoja kuvia, todellakin. Huvitti, kun luin että kuvailit hauausmaalla…itse olen jo monet kerrat miettinyt meneväni kuvaamaan noita vanhoja hautausmaita…niissä vain jotain niin…..kuvauksellista!

    1. Kiitos Satu. Säikähdin jo, että oikeasti olin kirjoittanut hauhaumaasta. 😀 Tykkään kuvata hautausmailla, niissä on paljon kauniita yksityiskohtia ja haikeaa tunnelmaa. Kiitos kun tulit vastavierailulle, tule toistekin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You May Also Like