Katukuvausta Bulgariassa II

Vaikka Sigma 24-105mm F4 DG OS HSM Art on monipuolisuutensa vuoksi erinomainen lomamatkaputki, niin kuten kaikki muutkin yleiszoomit, se on kompromissiensa summa. Putki ei varmastikaan ole se paras Sigma katukuvaukseen, sillä se häviää hämärässä selvästi nopeudessa Sport-sarjan putkille kuten myös kiinteille Arteille. Tässä vielä muutama mustavalkoinen katukuva. Kaksi ensimmäistä on kuvattu iltahämärässä turistikadun valojen loisteessa.

Neuvottelu
Nainen valkoisissa
Asekauppias
Kesä kuivaa minkä kastelee (kiltti versio)
Kesä kuivaa minkä kastelee (rohkea versio)
Total
0
Shares
4 comments
  1. Hienot ja tapahtumarikkaat kuvat! Olikokovin painava tuo yhdistelmä kantaa reissussa? Itse olen lähdössä kuukauden päästä Edinburgiin ja luulen että otan vanhan pikkurunkoni kittizoomin kanssa mukaan…mutta harkitsen vielä ☺

    1. Kiitos Matkatar. 🙂 Painava yhdistelmähän tuo olisi kaulassa roikutettavaksi, mutta ei tunnu ollenkaan pahalta Blackrapidin sling-hihnalla. Koko on painoa suurempi ongelma. Piti monesti miettiä, että mihin kameran laittaa sitten kun pysähtyy rannalle tai ravintolaan. Pienempi yhdistelmä olisi helpompi “piilottaa”. 5D olisi ollut liian kallis reissukameraksi, olisi pitänyt koko ajan pelätä, että joku vie tai rikon sen. Kolmosrunkooni, Sonyn pikkujärkkäri, minulla taas ei olisi tarpeeksi pitkää zoomia, joten päädyin tähän kompromissiin. Uskon, että oli oikea päätös.

  2. Kuuntelin tässä tornilla yhden kuvaajan arvostelua 6D:stä. Oli ollut huimat kaksi tuntia kokemusta kyseisestä mallista! Hieman huvitti…Mä oon ollut matkakamerana enempi kun tyytyväinen peilittömään Olympuksen pikkujärkkäriin (OLYMPUS OM-D E-M5). Se meni Prahassakin ihan olkalaukussa näppärästi ja ei paina paljon mitään 12-40mm:n putken kanssa! Se on vielä semmosen muinaisen näköinen, että rosmotkaan eivät nähtävästi siihen kiinnitä mitään huomiota!

    1. Arvosteliko perus 6D:tä vai juuri julkaistua 6D Mark II:sta. Jälkimmäinen on ollut ilmeisesti pettymys, jää kennon dynamiikassa 5D Mark IV:stä melkoisesti jälkeen.

      M5 on erinomainen pieni runko, kuten useimmat muutkin Olympuksen järkkärirungot ja 12-40mm:ssä riittää zoomia (vastaa 24-80mm täyskennosella). Siinä on erinomainen ohjelmisto, joka tekee siitä täydellisen paketin erityisesti JPG-kuvaajalle. Kuten reissukuvistasi näkee, sillä saa erinomaisia otoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You May Also Like