Turpakäräjät

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_wp_text]Rakastan jääkiekon kuvaamista. Päästä päähän aaltoileva peli antaa elämyksiä ja herättää tunteiden kuohuja myös valokuvaajassa. Ottelussa on elettävä mukana, jotta pystyy ennakoimaan tulevat pelitapahtumat. Olen niin pelissä mukana, että en näe mitään mitä tapahtuu pelin ja kameran ulkopuolella sen jälkeen kun kiekko on tippunut jäähän. Kaiken kruunaa kun onnistuu painamaan laukaisunappulaa juuri ratkaisevalla hetkellä. Voi sitä voitonriemua. Perinteisen järjestelmäkameran mekaniikan loksahduksen perusteella tietää tarkalleen sen hetken jolloin kuva tarttuu kennolle ja sitten kun se ääni kuuluu juuri ratkaisevalla hetkellä, aah.

Eilen pääsin kuvaamaan ensimmäistä kertaa läheltä tilannetta, jossa pelaajilta (Pelicansin Ben Blood ja Sportin Otto Karvinen) menee oikeasti hermot, tiputtavat hanskansa ja ottavat nyrkein yhteen. Siitä tuli kuvaajallekin objektiivin läpi melkoinen adrenaliinipiikki. Alla muutaman kuvan diashow siitä miltä tilanne näytti kuvaajan silmin.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery el_id=”gallery-182789″ type=”carousel” medias=”51546,51547,51548,51549,51550,51551,51552,51553,51554,51555,51556,51557,51558,51559,51560,51561,51562″ carousel_lg=”1″ carousel_md=”1″ carousel_sm=”1″ gutter_size=”3″ carousel_interval=”3000″ carousel_navspeed=”400″ carousel_loop=”yes” single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_wp_text]Tunnekuohusta johtuen tai siitä huolimatta onnistuin. Onnistuin jopa niin hyvin että tämän postauksen päättävä kuva komeili Jatkoajan etusivun kuvana heti tuoreeltaan ja seuraavana aamuna postilaatikoihin kannetun Etelä-Suomen Sanomien urheilusivuilla. Kaiken kuvaamisen nautinnon päälle on tietenkin mukavaa extraa, kun saa kuvia läpi ja niistä pienen korvauksen.

Tappelukuvani menestyksestä huolimatta olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että tappelut eivät kuulu jääkiekkoon! Ymmärrän kuitenkin, että niitä on mahdoton estää, kun pelaajat pelaavat tunteella ja äärirajoilla. Eniten minua häiritsee kuitenkin pelin jälkeen kun tappelusta puhutaan ylistävästi, eli kuinka pelaajat ottivat toisistaan mittaa kuin kunnon miehet. Kunnon miehet eivät tappele.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”51553″ media_lightbox=”yes” media_width_percent=”100″][/vc_column][/vc_row]

Total
0
Shares
8 comments
 1. Eikö se ole oletus jos omistetaan tuhansien eurojen laitteet, vietetään useita tunteja jäähallilla, sen jälkeen käsitellään kuvia ym että siittä nimenomaan SAA korvauksen ? 😀 Eihän nyt kukaan töitä ilmaiseksi tee..

   1. Eikö jatkoaikakin ole ihan media? Siellä on mainostajia ym yhdistys taustalla.. Tuntuu hullulta että jäähallilla istuu valokuvaajat rivissä ja yksi samalla kalustolla ja ajankäytöllä tekee töitä ilmaiseksi, ja muut lähettävät siittä laskun.. kyllä ainakin itseä ottaisi päähän se että kummallakin puolella olevat kaverit tienaa joka minuutti ja tunti tästä samasta hommasta rahaa eikä itse saa mitään. Ei tällä tyylillä kyllä ainakaan Suomalaista valokuvausta ja bisnestä nosteta korkeammalle. Eihän kukaan kuvaa häitäkään sillä että tykkää pariskunnasta?

    1. Kyllä, Jatkoaika on media, mutta fanien perustama voittoa tavoittelematon yhdistys. Jatkoaika kertoo itsestään seuraavasti:

     “Jatkoaika.com on vuonna 2001 perustettu jääkiekkoon keskittyvä erikoisverkkolehti. Jatkoaika on noussut yhdeksi Suomen luetuimmista verkkolehdistä. Jatkoajan julkaisijana toimii voittoa tavoittelematon yhdistys Jatkoaika r.y.

     Jatkoajan verkkolehteä on mukana toimittamassa yhteensä kymmeniä avustajia, joiden joukossa on niin toimittajia, kolumnisteja, valokuvaajia kuin teknistä ylläpitoakin. Kaikki verkkolehdessämme toimivat mukana vapaaehtoispohjalla, eikä toimitustyöstä makseta korvauksia.”

     http://www.jatkoaika.com/tietoa-jatkoajasta

     Jatkoaika maksaa mainoksilla yhdistyksen kulut, nettisivujen ylläpidon, toimittajien sekä kuvaajien matkat ulkomaille ja hankkii akkreditoinnit peleihin. Jatkoaika on portti meille valokuvauksen harrastajille ammattilaisuuteen. Sen lisäksi, että Jatkoaika sparraa muuta kiekkomediaa, sen kautta on tullut median palvelukseen toimittajien ohella monta huippu urheilukuvaajaa, sitä kautta se on kehittänyt suomalaista kiekkojournalismia ja valokuvausta korkeammalle. Jatkoaika on koulu jota kautta saaduilla opeilla moni tekee nyt valokuvausbisnestä. Parhaat kuvaajat saavat kuvistaan rahaa edelleen. Se, että vääristääkö se kilpailua eri medioiden kesken on eri asia.

     Olet siis mielestäni väärässä lauseessa “Ei tällä tyylillä kyllä ainakaan Suomalaista valokuvausta ja bisnestä nosteta korkeammalle.”

     Ja kyllä, olen kuvannut häitä ilmaiseksi siksi, että tykkään pariskunnasta. Samalla olen saanut harjoitella hääkuvausta .

     Palaan asiaan viikonloppuna blogauksen muodossa. Kerron miksi minua ei ota päähän kuvata Jatkojalle, pysy siis kuulolla.

 2. Tunnekuohusta johtuen tai siitä huolimatta onnistuin. Onnistuin jopa niin hyvin että tämän postauksen päättävä kuva komeili Jatkoajan etusivun kuvana heti tuoreeltaan ja seuraavana aamuna postilaatikoihin kannetun Etelä-Suomen Sanomien urheilusivuilla. Kaiken kuvaamisen nautinnon päälle on tietenkin mukavaa extraa, kun saa kuvia läpi ja niistä pienen korvauksen.
  ———–
  On surullista että älykkyyteni ja matemaattinen osaamiseni ei riitä oppimaan ammattiasi edes välttävästi.
  Jos niin olisi — tulisin vakituiseen työhösi tarjoamaan osaamistani neljäsosahintaan siitä– mitä sinulle maksetaan.
  Voisin sitten kirjoittaa, että kaiken fysiikan tutkimisen nautinnon päälle on hienoa, että työni huomioitiin Cernissä ja sain jopa sieltä kolme kahvilippua palkkioksi.
  Olen ammattilehtikuvaaja ja kaltaistesi takia 25 koleegaani istuu kotonaan masentuneena ja työttömänänä koska raha ratkaisee mistä lehtiin tulevat kuvat otetaan. Kaksi heistä on tehnyt itsemurhan epätoivoissaan. Mutta kivaa, että sinulla on kivaa kun näet kuviasi siellä sun täällä ja saat JOPA pienen korvauksen.
  Vaikka et sitä ymmärräkään – kaltaisesi laajempana ilmiönä ovat tuhonneet kuvajournalismin suomessa.
  Ja niille jotka tästä alkavat aukea päätään ja uhkailemaan minua..ihan turhaa. Sitä olen kuunnellut viimeiset 15 vuotta.

  1. Sopivasti lukaisin eilen idolini Vesa Koivusen kirjoituksen “Ammattiharjastajat kaukalon laidalla” ja luin sieltä rakentavat kommenttisi vuodelta 2011. Olen muualtakin lukenut kommenttejasi, joten osaan ottaa ne provosoitumatta. Oli vain ajan kysymys kun löydät vaatimattomaan blogiini. En anna kuviani ilmaiseksi muulle medialle vaan pyydän niistä asianmukaisen korvauksen, siksipä aina kuvan läpipääsystä olenkin niin iloinen. En itsekään ymmärrä niitä, jotka eivät arvosta omaa osaamistaan ja lähettävät kuvia ilmaiseksi. Kiitos kun kävit ja vaivauduit kommentoimaan. Tervetuloa viikonlopun jälkeen takaisin, jatkan todennäköisesti sunnuntaina aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You May Also Like