Meidän oma bensis

Minun piti jo viime kesänä kuvata tätä kylmäasemaa yövalaistuksessa, mutta se jäi jostain syystä tekemättä. Kuvissahan tämä näyttää ihan komealta viritykseltä, mutta todellisuudessa varsinkin päivisin se on todellinen peltomaiseman rumistus. Se sijaitsee nimittäin vain pari kymmentä metriä selän takana paikasta, josta olen kuvannut Ala-Okeroisen tien varren peltokuvat (nämä ja nämä).

Kuvasin kuvat jo lauantaina, en siis “varastanut” ideaa seuraamastani Toni Ahvenaisen blogista Days of Zeiss. Hän postasi oman vastaavan upean kuvan SEO-kylmäasemasta maanantaina. Hassua, että meillä oli näin samat kuvausideat samaan aikaa. Tonylla oli ollut “aseenaan” kuvaa ottaessa yhdistelmä Sony α7 ja ZEISS Loxia 50/2 kun minulla oli käytössä Canon EOS 6D ja Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art. Molemmilla oli rungossa kiinni huippuoptiikkaa, mutta Toni oli päätynyt käyttämään kuvassaan 2.5x pidemmän polttovälin putkea kuin minä, mutta täytyy myöntää että hyvin sekin toimii.

Käykäähän tutustumassa Tonin blogiin, siellä on paljon hienoja kuvia ja asiaa kuvaamisesta Sonyn järjestelmillä jotka on varustettu Zeissin kiinteillä linsseillä.

IMG_1667

IMG_1685

IMG_1652

Total
0
Shares
6 comments
  1. Sehän on hieno kuin mikä, ainakin näin pimeässä. :)) Näitä bensiksiähän voisi kuvailla enemmänkin, tulisi väriä kun kuvauskohteet luonnossa käyvät muuten syksyn mittaan vähävärisiksi. 🙂

    1. Kiitos JPK. Hyvä idea, täytyy varmaan alkaa julkaisemaan aina keskiviikkoisin päivän bensispostaus (vähän samaan tapaan kuin sinä toimit kirkkojen kanssa lauantaisin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You May Also Like