Puuttuva rengas testissä – Sigma MC-11

Pääsin eilen testaamaan Sigma MC-11 adapteria, jolla saa Canon-kiinnityksellä varustetut objektiivit kiinnitettyä Sonyn peilittömiin kameroihin. Odotukset olivat youtube-videoiden vuoksi korkealla ja hyvinhän tuo tarkennus toimi varsinkin lyhyemmän polttovälin putkilla Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art ja Sigma 18-35mm DC HSM Art. Tarkennus toimii hieman hitaammin kuin Canonin runkoon kiinnitettynä mutta tarkasti. Oikeastaan ainoa pettymys oli 120-300mm F2.8 DG OS HSM Sport, joka sahasi aina melko pahasti ennen tarkennusta. Äänestä ja tarkennuksesta tuli mieleen parin sadan euron hintainen Sigma 70-300mm F4-5.6 DG. Ei hyvä suoritus kun putken hinta on kymmenkertainen. Kävi selväksi, että tällä hetkellä adapterin kanssa ei ole jääkiekko-otteluun asiaa. Ei nyt heitetä senkään suhteen kirvestä järveen vaan jään odottelemaan firmware-päivitystä.

Tässä alla pari osumaa Sony a6300 + MC-11 + Sigma 18-35mm DC HSM Art yhdistelmällä. Ensimmäinen kuva on otettu Sonyn Eye-AF -ominaisuudella, joka tarkentaa suoraan silmiin. Silmätarkennus toimii niin hyvin kuin odotinkin, enää ei pitäisi tulla vahingossakin tarkennettua nenän päähän silmien jäädessä pehmeiksi, kun kuvaa suurella aukolla ja kapealla syväterävyysalueella. Kissan silmien kanssa Eye-AF ei mene edes päälle ja kuvaa tarkemmin tarkastelemalla huomaa, että tarkennus on jäänyt nenään. Jatkan testejä ja palataan asiaan…

Ensimmäinen tikkari mutta tuskin viimeinen
Ensimmäinen tikkari mutta tuskin viimeinen
Kissan nenä
Kissan nenä
Total
0
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like