Odottamattomasti tykätty

Aloin tuossa joku aika sitten ihmettelemään, miksi kolmatta vuotta vanha veriappelsiini (katso myös postaus vuodelta 2013) alkoi kerätä taas tykkäyksiä 500px-palvelussa kiihtyvällä tahdilla. Yhtäkkiä kuvaa oli muka katsottu yli 40 000 kertaa, se tuntui ihan käsittämättömältä. Mietin ensiksi oliko joku jakanut linkin kuvaan jollain suositulla sivulla, mutta google ei paljastanut mitään. Sitten huomasin mainoksen 500px:n kuvakilpailusta, jonka aihe oli “Fresh” (suomeksi uusi, tuore, raikas jne) ja minun kuvani oli siellä esimerkkikuvien joukossa. Siinäpä syy kuvan valtaviin katsojamääriin! Nyt sitä on katsottu jo yli 60 000 kertaa, käsittämätöntä. Käykäähän osallistumassa kilpailuun, kun kerran kilpailua mainostetaan näin hienolla kuvalla. 😉 Osallistuminen tapahtuu lähettämällä kuva 500px-sivustolle omaan profiiliin ja tägäämällä se tägillä “500pxfresh”. Ehtona on myös, että kuva pitää samalla laittaa myytäväksi 500px:n markettiin. Se kannattaa, sillä marketin kautta myydyistä kuvista saa asiallisen korvauksen.

IMG_8016-Edit

Odottamattomasti tykätty Veriappelsiini vai oliko se sittenkin Verigreippi

IMG_0042

Tältä kilpailusivu näyttää iPadissa

Total
0
Shares
8 comments
  1. Hieno kuva onkin, täytyykin mennä muitakin katsomaan! Minulla ei ole profiilia tuolla 500px:ssä. Olen miettinyt pitäisikö avata jonnekin kanavalle oma kuvasivusto, jonne parhaita laittaisi myyntiin? Vaan täytyneekö siinä tapauksessa olla yritys tms?

    1. Kiitos Matkatar. Totta, kuvien myynnistä saadut tulot ovat verotettavaa tuloa. Harrastusta varten ei tarvitse toiminimeä perustaa vaikka siitä joskus muutaman kympin tienaisikin, mutta veroilmoituksessa ne pitää toki ilmoittaa. Toiminimi kannattaa perustaa siinä vaiheessa kun kuvien myynnistä alkaa tulemaan oikeasti tuloja. Sama sääntö koskee tietenkin kaikkea muutakin blogitoiminnasta saatavaa tuloa (mainostulot, ilmaiset tuotteet jne).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You May Also Like