Luonnontieteellisessä museossa

Käytiin lauantaina Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Se oli mielenkiintoinen paikka, nähtävää riittää vaikka koko päiväksi. Tytärkin jaksoi jo keskittyä ihan eri tavalla eläinten ihmettelyyn kuin viime kesänä Korkeasaaressa.

DSC_0640

Olin ennakkoon asennoitunut, että museossa ei saa kuvata, joten jätin tietoisesti järkkäri kotiin. Portilla kuitenkin oli kyltti: “Saa kuvata”. Museon nettisivujen mukaan museossa sai ottaa valokuvia omaan käyttöön. Jos kuvia aikoo julkaista, kuvauspaikka on mainittava. Kuvauksista kaupalliseen käyttöön olisi sovittava erikseen, mutta minulla siihen ei ole tarvetta, koska blogissa ei ole yhden yhtään mainosta eikä tuloja. Vaimo väitti kiven kovaan, että tiesi kuvaamisen sallimisesta, mutta ei vaan muka muistanut sanoa lähtiessä. Uskottava kait se on.

DSC_0642

Alkuun kameran kotiinjättö vähän harmitti, mutta sitten kokeilin ylläolevaa jääkarhukuvaa kännykälläni. Yllätyksekseni valaistus riitti ihan hyvin ja harmitus oli historiaa. Loppujen lopuksi kännykkä oli varmaan jopa joissain paikoissa järkkäriä parempi vaihtoehto kuvaukseen. Kännykän sai ihan lasiin kiinni, jolloin lamppujen heijastukset lasista katosivat kuvista. Järkkärillä niitä olisi jäänyt väkisinkin kuvaan, koska lasin ja linssin väliin olisi jäänyt rako ilman vastavalosuojaakin.

Suosittelen museokäyntiä kaikille vähänkin eläimistä ja luonnonhistoriasta kiinnostuneille. Ottakaa mukaan myös ei niin innostuneet kaverit, tiedä vaikka luonnontiedekärpänen puraisisi. Tässä muutama maistiainen hienosta näyttelystä.

DSC_0665
DSC_0662

DSC_0660

DSC_0644

DSC_0668

DSC_0649

DSC_0651

Total
0
Shares
6 comments
  1. Ihanat kuvat. TIEDÄN olleeni tuolla joskus alakoulun retkellä, mutten muista mitään, enkä muista joskos vietiin omat muksut sinne (kuinka muisti onkaan rajallinen). Itse rakennus on kaunis, ja sitä tulee aina vilkaistua kun ohi menee… joskus olisi mentävä myös sisällekin.

  2. Hienot kuvat, eipä olisi arvannut, että kännyllä kuvasit.
    Vuosia on vierähtänyt tälläkin mummolla, kun on tuolla tullut käytyä. Jospa ensi kesänä…

  3. Oikein hienoja kuvia ja mitä ilmeitä onkaan pikkuneidillä! Minun lapsenlapseni kävivät tuolla pari viikkoa sitten, Pojalla, 8vee on menossa dinokausi, joten innoissaan oli ollut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like