Salpausselän Kisat 2022

Ihanaa kun koronarajoitukset ovat taakse jäänyttä aikaa ja yleisö pääsee taas osallistumaan tapahtumiin. Vapaus tuli juuri sopivasti ennen kuin Lahdessa järjestettiin hiihdon maailman cupin osakilpailu – Salpausselän Kisat (Lahti Ski Games). Ihmisillä oli selvästikin kerääntynyt telkkarin ääressä kotikatsomoissa patoutuneita tunteita ja se näkyi huikeassa kannustuksessa ja mahtavassa kisatunnelmassa. Saattoi tietenkin olla, että myös upealla aurinkoisella säälläkin oli osa vaikutuksesta.

Samalla pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan, kuinka Canon-EF-kiinitteinen Sigman urheiluputki (Sigma 120-300mm f 2.8 OS HSM Sport) toimii Fringerin adapterilla Fujifilmin rungossa. Kuka sanoikaan, että mediumformat-kamera kuten Fujifilm GFX 100s ei voi toimia urheilukamerana? Häränpyllyt, sanon minä! Kun runkoon saa oikean sporttiputken kiinni, niin todellakin toimii! Sigma pysyi upeasti hiihtäjien perässä. Tarkennus toimi käytännössä yhtä nopeasti ja täsmällisesti kuin Canon EOS 5D Mark IV -rungon kanssa eli paljon paremmin kuin esimerkiksi Canonin omalla adapterilla Canon EOS R:ssä, jossa se sahaili ärsyttävästi. Onneksi säästin Sigman EF-putket ja uskalsin hankkia Fringer EF-GFX Pro -adapterin Fujiin. Tämä oli lupaava kokeilu ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin urheilutapahtumiin.

Tässäpä muutama ruutu siitä mitä Fujifilm – Fringer – Canon -yhdistelmällä voi saada aikaa.

Total
1
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like