Lammaksen kaverin unelma-ammatti

Hauskoja nuo lasten sijamuodot! Oletteko kuulleet miten sana “lammas” taipuu? Lammas, Lammaksen, lammas, lammasta, lammaksena, lammakseksi, lammaksessa, lammaksesta, lammakseen, lammaksella, lammakselta, lammakselle, lammaksetta, lammakseineen, lammaksein. Ihan noista viimesimmistä en ole varma, mutta monikot lienee sitten jotain samalta pohjalta. 

Tämä lammaksen kaveri, pikku nuhanenä, kertoi minulle tänään unelma-ammattinsa. Katseltiin ikkunasta, kun lumiaura-auto aurasi pihaa.

-Minun aura-auto, minä rakastan aura-autoa, hän sanoi.

-Jaa-ha, tuleeko sinusta isona aura-auton kuljettaja, kysyin.

-Joo, minä ajan ja isi istuu vieressä, tyttö vastasi

Eipä tuohon ollut mitään lisättävää, hyvä ammatti!

b2ap3_thumbnail_IMG_0310.jpg

 

IMG_0311

8 comments
 1. Ei huono valinta ollenkaan. Ja töitä luulisi piisaavan, niin kauan kuin lunta sataa =D. Tytär on kasvanut jälleen kovalla vauhdilla, suloinen Lammaksen kaveri =).

 2. Loogisempi oikeastaan tuo lasten suomenkielen kielioppi. Olisi sen Agricolan pitänyt lapsilta kysyä, niin helpompi olisi kieli ja notkeampi! 🙂 Todella iso tytär jo teillä! 🙂

 3. Heips.
  Nyt vasta huomasin, missä sinua voi kommentoida. Sorry, en ollut rullannut tarpeeksi alas.
  Ihana tuo lasten kieli. Ja ajatus. Mitä sitä turhaan muuttamaan sanan perusmuotoa, jos sijapäätteet saa perään sulavasti.

  Hauskoja on myös 2-kielisten puheet. Tyttöni pojat on 2-kielisiä, ts. saksa 80 % ja loppu Suomea. Jos ei tiedä/muista suomalasta sanaa, niin saksalaiseen vaan suomalaiset sijamuomot ja hyvää tulee.

 4. Kiitos Katinka. Niin hän kasvaa, ammatitkin jo mielessä. Tämä talvi tuntuu ottavan viime talven lumettomuuden kaksin verroin takaisin, toivottavasti lumiaurakuskit saavat tuplapalkan.

 5. Kiitos orvokki! Joo, jotain pitää keksiä vielä tämän kommentoinnin kanssa, että se olisi selkeämpi, hyvä että kuitenkin sen löysit! …ja muutenkin paljon pientä viilattavaa alustasta vielä löytyy. Joka tapauksessa, kyllä tämä uuden kotisivu/blogialusta kehittäminen onkin sitten niin mielenkiintoista. 🙂

  Voin vaan kuvitella minkälaiseen kielikylpyyn 2-kielinen lapsi saattaa koko lähipiirin! 🙂

 6. Onnea uudelle tyylikkäälle blogille! Ja mitä kielioppiin tulee, hyvin näyttää taipuvan. 🙂 Mitenkähän jos olisi siili kaverina, olisikohan sitten siilen kaveri. 🙂 Hienot vintage-henkiset kuvat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like