Suomen uskomattomin puu

Tämä postauksen uskomaton puu sijaitsee Puijonlaaksossa. Itse asiassa parasta puussa ei ole itse puu vaan se, minkälaisen välin se jättää lehvästöjensä väliin. Kuinka se sen tekee? Onko sillä jokin yliluonnollinen aisti, jolla se tietää jättää tuon tietyn “hajuraon”.

Huomasin kyseisen puun eilen puistoreissulla ja mieleen tulivat heti yhden Suomen parhaan ja kansainvälisestikin palkitun luovan valokuvaajan, kuopiolaisen Petri Damsténin työt (esim tässä), joissa hän on käyttänyt vastaavan puun silhuettia. Liekkö Petri kuvannut juuri samaa puuta, kun asuu kaupungissa? Halusinkin kokeilla jotain saman tyylistä silhuettikuvaa, siksi Petrin täytyy kuulua tämän postauksen crediiteihin. Mukana oli kuitenkin vain kännykkä, mutta koska sää oli optimaalinen, onnistuin kohtuullisesti. Taivas oli pilvinen mutta kirkas ja kontrasti vaalean taivaan sekä tumman puun välillä (onneksi) aivan liikaa kännykän kennolle. Valo oli oikeasti noin hieno, joten minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin valita sopiva esiasetus kännykän VSCOcam-ohjelmalla, joka löi tummaa päätä vähän enemmän tukkoon.

Jaoin kuvan instagramissa ja siellä saamani positiivinen palaute sai minut palaamaan puun luokse vielä uudelleen samana päivänä järkkärin kanssa. Iltapäivästä puolipilviseksi muuttunut sää ei kuitenkaan harmikseni ollut enää yhtä hyvä tällaisille kuville. Kännykkäräpsy tuntuukin paremmalta kuin nämä alla olevat järkkärikuvat. Minulle jäi fiilis, että en vielä saanut puusta irti sitä kaikkea mitä siltä haluan. Siksi tulenkin varmasti palaamaan puun luo järkkärin kanssa paremmassa valossa.

10 comments
  1. On todella uskomaton “hajurako”Mutta vielä uskomattomampi on kuvaaja eli sä, kun sun täytyy olla tuon puun “sisässä” ja katsoa ylöspäin. Eikö vain?Nuo rungot on siis saman puun oksanhaaroja? Olet aika venkura kun tuollaisen huomasit.

  2. Versio nro 4 on eniten mieleeni. Luulen, että puutkin tykkää omasta “tilastaan”. Katselin Aulangon lehmuskujaa, se olisi ollut kiva kuvata. Kiire oli kuitenkin luontopolulle, joten jäi se puusto toiseen kertaan. Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like