Sigma APO 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM:n Ensivalo

Meidän uusi tykki (Kuva otettu Samsung Galaxy S III:llä)

Siinä se nyt sitten on 6D:n rungossa kiinni, minun ensimmäinen kunnon makro Sigma 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM (Sigma 70-300/4-5.6 DG:tä ei lasketa). Halusin tällaisen pitkän makron, koska se on kiinteästä polttovälistään huolimatta monipuolinen ja sopii moneen tarkoitukseen. Millien puolesta sillä kuvaa lähikuvien lisäksi myös kauas ja uskon, että se taipuu loistavasti esimerkiksi potrettikuvaukseen ja toimii jopa loppuvuodesta komeettakuvauksessa, kun komeetta ISON saapuu. Millit tuovat myös lisää työskentelytilaa putken ja kohteen väliin makrokuvauksessa. Kuvanvakaimensa ansiosta makroilu on mahdollista myös käsivaralta. Ensimmäisen kokeilun perusteella se tuntuu uskomattoman skarpilta putkelta, tästä taitaa tulla minun suosikkiputki Sigma 35mm f1.4 DG HSM:n rinnalle! Maistiaisiksi muutama ensiräpsy, olkaa hyvä!

Tätä kuvaa ei ole kropattu, eli aika hyvä suurennos, kun kolikko täyttää koko kuva-alan! Alalaidan punainen raita johtuu siitä, että kolikko seisoi tulitikkurasian päällä, joka näkyy hieman kuvassa  (10s, f8.0, ISO100)

Epävirallinen ensimmäinen ötökkämakro  (1/200s, f8.0, ISO640)

Virallinen ensimmäinen ötökkämakro (1/200s, f8.0, ISO100)

Makro toimii tarvittaessa myös potrettiputkena (1/200s, f2.8, ISO2000)

Total
0
Shares
15 comments
  1. Nyt se on sitten tullut, onnea vaan uudelle putkelle, komean näköinen!Hieno ensimmäinen virallinen ötökkämakro. Hyvä, kun soveltuu muuhunkin, ainakin potretti kuvaus onnistuu hienosti. Niin tarkka kuva pikkuneidistä.

  2. Löysin tänne SuviAnniina blogin kautta. Onpa putkella pituutta, vau! Tyyniä kelejä toivotellen, tuuli on makrokuvaajan vihollinen numero yksi 😀

  3. Onnittelut! Komea putki, ensiräpsyt lupaavat rattoisia kuvaushetkiä. Makroilu on hauskaa, senhän näkee pikkuneidin ilmeestäkin 🙂

  4. Onnittelut Pasi ja tervetuloa makroilemaan! 🙂 On siinä putkella pituutta ja sehän näyttää ihan toimivalta tapaukselta! 😉 Onnistuneet ensiräpsyt! Nyt täällä odotellaan malttamattomana seuraavia…

  5. Paljon onnea uuden putken valinnasta, onpa monipuolinen!Hienolta kuvat näyttävät, voin vaan kuvitella miten hullaannut makroiluun!Hurmaava pikkuneiti!

  6. Kiitosta vaan teille susupetal, Millin, Pessi, Vikki ja Harry Kalenius oikein mukavista kommenteista. Tuuliongelmaan tuli äsken tutustuttua, kun yritin saada kuvaa parista perhosesta. Samalla hetkellä, kun tuulelta tuli tauko, niin perhonen pörähti taas lentoon. Haastavaa mutta mukavaa hommaa… 🙂

  7. Hurjan isolta ja painavalta näyttää, mutta vastavalosuoja hämää suuruudellaan.;)Hyvin käynnistyi makroilu, terävää kuvaa sait näytille.Tuntuu, että joka päivä tuulee, onnistuneet makrot on jäänyt Minulla vähiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like