Makrokuvauksen sietämätön vaikeus

Olen harrastanut uudella makrollani jo urheilu-, eläin– ja katukuvausta sekä napsinut potretteja mm. tyttärestäni, mutta oikeat makrot ovat jääneet tähän mennessä todella vähiin. Olen huomannut, että makrokuvaus ei onnistu niin, että otanpa putken ja lähden kuvaamaan. On odotettava tyventä säätä tai ainakin löydettävä tuuleton paikka sekä tiedettävä mistä löytyy korentoja tai muita ötököitä kuvattavaksi – se vaatii suunnitelmallisuutta. Kaiken lisäksi tosimakroilija raahaa aina jalustaa mukanansa. Ei oo helppoo, mutta siinä se varmaan on myös makrokuvauksen hauskuuskin! Kunnioitan entistä enemmän teitä, jotka napsitte hienoja makroja päivästä toiseen postailette meidän ihasteltavaksi. No, onneksi joskus sitä onnistuu itsekin vieläpä ihan suunnittelematta ja ilman jalustaa käsivaralta. Vaikka tästä uudesta putkesta on muutenkin tullut suosikkiputkeni, niin täytyypä kunnostautua oikeasti makroilussakin ennen kuin kesä mennä hujahtaa ohi!
Total
0
Shares
18 comments
 1. Hienon kuvan sait aikaseksi ja nuo katukuvat oli oikein hyviä. Mielestäni paras henkilökuva syntyy kun kuvattava ei huomaa, että kuvataan. Luonnollisuus säilyy ja joskus kuviin saa ripauksen huumoriakin mukaan.

 2. Täytyy sanoa että olet onnistunut todella hyvin! Olen huomannut että aukonkin kanssa saa näissä olla tarkkana juuri oikeanlaisen tuloksen aikaan saamiseksi.

 3. Pitäiskö vielä lähteä tänään makroputken kanssa sohimaan?! Laitoin pehmytjäätelöä pakastimeen tekeytymään, siihen menee vielä kaksi tuntia…ehtis siis ja huomiseksi on luvattu tosi rumaa säätäkin! 🙂

 4. Kauniin kukkakärpäsen nappasit! Kannattaa pitää kaikki aistit valppaina ja ötökkätutka käynnissä, kaikkialla. Yhtäkkiä edessä on jokin tai joku, jota olet jo pitkään jahdannut! 😉

 5. Kiitos JPK. Totta, tällä 180mm makrolla esimerkiksi saa pienentää aukkoa reilusti, että kuvassa on koko kärpänen terävä. Tässä esimerkiksi aukkona oli f/16.

 6. Kiitos Millin. Nyt on tullut kameran rungossa putken vieressä oleva himmenninnappi tutuksi, sillä saa helposti tarkastettua tuon syväterävyysalueen. Tai helposti ja helposti, nuo öttiäiset ovat niin nopeita. 🙂

 7. Hyvinhän tämä on onnistunut!Makrokuvaus on kovasti koukuttavaa ja kiinnostavaksi sen tekee haasteellisuus ja yllätyksellisyys ja tavallaan vaikeuskin. Siinä joutuu keskittymään joka solullaan ja antautumaan kaikenlaisille vaaratekijöille, kuten vaikkapa punkit ja kyyt :)Olet kohta koukussa 😀

 8. Siis uusi makrotaituri koukussa=DD Upea kuva jota sopi sinulta odottaakkin. Oikeastaan olen odottanutkinsinulta tätäkin aluevaltausta. Huippua, että aloitit.

 9. Kiitos Vikki. Juu, kyllähän tuo kuva ihan onnistunut on… Se sietämätön vaikeus onkin siinä, että ötökät eivät tule minun luo vaan minun on mentävä ötököiden luo. 🙂

 10. Terveisiä kesätauolta ja -retkeltä, vaikka ihan kotiSuomessa pysyinkin 😀 Täältäkin löytyy kiehtovia paikkoja, kun on ystävä, joka raahaa pitkin metsiä ja soita. Hups vain, ja oletkin lähes Aritzonassa.Sinulta sujuu kaikki kuvaus, ole huoleti ja hyvähän se vain on, ettei kaikki ole vielä koettu, on jotain yritettävää ja odotettavaa.

 11. Kiitos Uuna! Olet oikeassa, haasteita täytyy olla ja kyllähän sitä vielä ehtii makroilla, jos ei tänä kesänä, niin sitten tulevana. Hyvät laitteet eivät happane hyllyllä käyttämättöminä, vaan ovat yhtä hyvässä iskussa vielä vuosikausia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like