Kuvankäsittelyharjoitus hääpotrettihengessä

Haastoin itseni ja harjoittelin kuvankäsittelyä hääpotrettihengessä. Itse kuvauspaikka oli haasteellinen, hämärä porttikongi – taustalla kirkas taivas. Lisävalo ei olisi ollut pahitteeksi, mutta tällä kertaa minkäänlaisia salamoita ei ollut mukana. Ensimmäisessä kuva on siis käsittelemätön, eli tilanne josta lähdin liikkeelle. Ensiksi sävyt kohdalleen Lightroomissa, sitten vähän Photoshoppia ja lopuksi viimeistely taas Lightroomissa. Toinen kuva on lopullinen muokattu väriversio ja kolmantena vielä mustavalkoinen kokeilu. Mitä eroja kuvista huomaat? Tiedätkö missä kuvankäsittelyn keinoin entisöimäni porttikongi sijaitsee?

Käsittelemätön
Käsitelty
Mustavalkoinen
Total
0
Shares
4 comments
  1. Mielenkiintoinen juttu! Tykkään kun editoit lämpimämmksi ja raikkaammaksi tuota kuvaa. Itse en ole Lightroomia ainakaan vielä ole opetellut käyttämään, Photoshopissa ja camera RAWissa teen kaikki säädöt kuvaan.
    En tunnista paikkaa missä tuo on kuvattu, mutta hieno on!

    1. Kiitos Matkatar! 🙂 Tykkään editoida lämpimikseni lämpimämmäksi. 🙂 Valoa olen tosiaan säätänyt kuvassa niin, että kohde nousee paremmin esiin ja tausta jää “toisarvoiseksi”. Suosittelen tutustumaan Lightroomiin, usein kuvan peruskäsittely on siellä huomattavasti nopeampaa tehdä kuin mainitsemissasi (toki erittäin pätevissä) työkaluissa. Sitten kun pitää tehdä jotain vaativampaa, kuten tuo seinien paikkaaminen, niin se kannattaa tehdä tietenkin Photoshopin työkaluin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like