Turhautunut

​Kuluneen kesän olen tuskaillut tämän Joomla-pohjaisen kotisivualustan hitaudesta sekä EasyBlog-blogialustan lastentaudeista. Mikään ei tunnu auttavan kotisivun nopeuteen ja blogialusta on edelleen täynnä bugeja. Olen jo hakannut tarpeeksi pitkään päätäni seinään tämän kanssa. Pikkuhiljaa onkin ajatus kypsynyt alustan vaihtamisesta WordPressiin. Juu, alkuun vannoin puhtaasti Joomlan nimeen ja pidin WordPressiä minun käyttööni riittämättömänä, mutta uusimpien WordPress-päivitysten myötä mieleni on muuttunut.

Loin kokeeksi kotisivuni alle alidomainin, jonne kokeilin WordPressin asentamista. Sen jälkeen importtasin nämä vanhat postaukset alustalle sisään ja kokeilin nopeutta. Kaikki toimi WordPressissä kuten pitikin ja ennen kaikkea nopeasti, vau! Olisin nyt valmis tekemään siirron ja teinkin jo tilauksen jolla muuttaisin nykyisen lepolandianmajakka.com domainpark-tilaukseni lisädomainiksi nykyiselle kotisivutilalleni. Nyt tulikin yllättäen ongelmaksi se, että palveluntarjoajani ei vastaa enää palvelupyyntöihini.

Hosting-palveluntarjoani asiakaspalvelu on ollut tähän asti aina nopeaa ja luotettavaa, palvelua on aina saanut vuorokauden sisään. Nyt olen odottanut vastausta pyyntööni jo viikon. Toukokuussa tosin firma tiedotti, että heillä on ollut asiakaspalvelullisia sekä teknisiä haasteita, joista aiheutui häiriöitä osalle asiakkaista. Jos kuitenkin nyt lukee asiakkaiden palautetta yrityksen facebook-sivuilta, niin näyttää siltä, että ongelmat eivät vieläkään ole ohi. Ei paljoa naurata.

Yrityksellä on myös maksullinen asiakaspalvelunumero, mutta siihen en soita tällaisesta yksinkertaisesta asiasta, jonka pitäisi hoitua puoliautomaattisesti saman vuorokauden sisällä varsinkin kun olen juuri maksanut vuoden lisää domain-nimestänikin. Tähän asti olen halunnut pysyä tällä palveluntarjoajalla, koska olen aina saanut parasta mahdollista asiakaspalvelua suomeksi ja nopeasti. Jos asiakaspalvelu on muuttunut pysyvästi tälle tasolle, niin harkitsen siirtymistä ulkomaille halvempiin palvelimiin, osaan minä asioida englanniksikin. Kaiken lisäksi palveluntaroaja on ilmoittanut korottavansa kotisivutilansa hintaa seuraavasta tilausjaksosta alkaen!

Koska yleensä en avaudu blogissa tällaisista asioista, niin lupaan, että mikäli saan palveluntarjoajalta jatkossa hyvää palvelua, kerron siitä varmasti täällä blogissa.

(Huom, ongelmat Joomlan ja EasyBlogin kanssa eivät ole palveluntarjoajasta johtuvia ongelmia, WordPress toimii hyvin heidän palvelimella)

EDIT 5.9.2013: Päätin sitten kuitenkin lopulta soittaa sinne maksulliseen asiakaspalveluun. Siellä vastasi erittäin ystävällinen mies, joka aikoi ottaa heti ongelman manuaalisesti käsittelyyn. Kuulemma automaattisen domainin aktivoinnin kanssa on ollut vaikeuksia. Hän oli erittäin pahoillaan viiveestä, joka korjaamiselle oli tullut. Kymmenen minuuttia ja uusi lisädomain toimi kuten pitikin. Sinne hurahti kuusi euroa, mutta annoin anteeksi ja jatkan tyytyväisenä asiakkaana.

IMG_3256

2 comments
  1. Komiat maisemat sinulla on istua laiturilla ja miettiä mitä tekisi.
    Omat kokemukseni suomalaisesta Hostingpalvelusta ovat positiiviset.

  2. Kiitos Millin, tuonkin kuvan ottaminen (valotus) kesti viisi minuuttia. Siinä oli pitkä aika miettiä mitä tekisi. Kuten kerroin, niin omat kokemukseni tästä ja edellisistä palveluntarjoajista ovat olleet hyviä. Ehkä tällekin hiljaisuudelle on olemassa luonnollinen selitys, pidetäänpä peukkuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like