Fyysikon vapaapäivä

Mitäpä muutakaan fyysikko tekisi vapaapäivänään kun demoaisi lapsilleen fysikaalisia ilmiöitä. Tänään oli vuorossa performanssi siitä kuinka kiehuva vesi käyttäytyy kohdatessaan jäätävän ilman.

Tätä on kaikkien helppo ja lähes vaaratonta kokeilla (toki kiehuvan veden kanssa pitää olla aina varovainen, ettei kaada päälleen). Pakkasta pitää olla oikeasti yli -20 C ja veden lähes kiehuvaa. Sen jälkeen kun kiehuva vesi kaadetaan heittoastiaan on vain muutama minuutti aikaa toimia, muuten saa vedet niskaansa. Tässäkin tapauksessa vesi onneksi jäähtyy ilmassa, joten palovammoja ei ilmasta tippuvasta vedestä pitäisi saada kun pakkasta on riittävästi. Itse kyllä sain vedestä muodostuneen lumipallon kasvoilleni, sekään ei tuntunut kivalta.

Total
0
Shares
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You May Also Like